tisdag 20 december 2011

RIA i Växjö är hotat!

RIA i Växjö möter de människor som ofta inte har någon annanstans att ta vägen. Det är ett fanatstiskt arbete som sker och det är kyrkorna i Växjö som står bakom med ekonomiskt stöd också från Växjö kommun.
Nu ser det mörkt ut. Behoven i stan är stora och personalgruppen har vuxit på grund av detta. Då blir det svårt att få ekonomin att gå ihop. Just nu är personalen uppsagd eftersom ingen vet om det kommer att finnas tillräckligt mycket pengar att driva verksamheten nästa år.
Vi var några som satt och talade om detta häromdagen då vi läst om RIA i dagstidningen. Vi funderade över varför kyrkorna inte pytsar in mer pengar, vad kommunen kunde göra och alla andra goda människor, inte minst de kristna i stan. Så tittade vi på oss själva och insåg att vi som satt där och pratade ju faktiskt kunde göra något.
Nu vill vi göra det! Vi vill starta en grupp som vi kallar RIA:s vänner i Växjö. Målet är att få en långsiktig hållbar ekonomi för RIA. Vi hoppas kunna bli 1000 personer som ger 100 kronor per månad till RIA. Det blir en bra slant som kan ge personalen och föreståndaren Harald lite arbetsro.
Men, det måste ske snabbt! Hör av dig till mig om du vill vara med. Jag kommer att återkomma med kontonummer. Vi vill också i det akuta läget uppmana privatpersoner, företag och kompisgäng att tillsammans skänka en engångssumma på minst 1000 kronor.
Jag hoppas du vill vara med och bidra till detta viktiga arbete!
Jag kommer också att skriva här på bloggen hur ni kan göra som vill vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar